JentheVlaeminck

Jenthe Vlaeminck

Psychologisch consulente & orthopedagogeAchtergrond:


  • Bachelor orthopedagogie
  • Bachelor toegepaste psychologie optie klinische psychologie
  • Gecertificeerd kindertalentenfluisteraar (Blij Met Mij Academie)
  • Naast psychologisch consulente bij Anemoon werk ik tevens als psycho-pedagogisch werker voor GO! CLB Fluxus

Aanbod:

Welkom! Mijn naam is Jenthe en ik ben werkzaam als psychologisch consulente binnen groepspraktijk Anemoon. Door de jaren heen ontdekte ik dat ik een enorme passie heb voor het begeleiden van kinderen en jongeren. Sommige kinderen hebben het gevoel tegen een aantal struikelblokken aan te lopen, zoals het omgaan met gevoelens, onzekerheid, woede, faalangst, zelfbeeld, sociale contacten maken… Als psychologische consulente engageer ik mij ertoe deze kinderen te ondersteunen in hun proces om zichzelf te ontwikkelen en te ontdekken. Jouw zoon of dochter is dan ook van harte welkom bij mij. Samen staan we stil bij de krachten van het kind en banen we ons een weg door de moeilijkheden. Elk kind is uniek en vraagt een individuele aanpak, dat is meteen ook de insteek waaruit ik werk.


Verder ben ik ook (kinder)talentenfluisteraar. Maar wat is dat juist? Een kind dat geboren wordt zit boordevol talent. Een talent is niet meteen waar je goed in bent, maar het is iets waarmee de tijd vliegt als je het aan het doen bent, waar je blij en gelukkig van wordt. Een talent geeft je energie en laad je batterijen op. Aan de hand van een talentengesprek brengen we jouw talenten in kaart.


Voor wie is dit aanbod bestemd? Eigenlijk voor iedereen, maar zeker ook voor kinderen die weinig zelfinzicht hebben of een laag zelfbeeld. Maar ook kinderen met weinig weerbaarheid. Verder is een talentengesprek ook interessant voor jongeren die vastlopen in hun schoolloopbaan. Via een talentengesprek brengen we in kaart waarin jij als persoon kan uitblinken en welke schoolloopbaan voor jou passend kan zijn. Een talentengesprek kan ook steeds de start zijn van een breder traject zoals werken aan zelfbeeld, weerbaarheid, onzekerheid…


Tot slot kan u bij mij ook terecht voor diagnostische onderzoeken bij kinderen en jongeren zoals intelligentie-onderzoek en aandachtonderzoek.

Ik hoop u in de toekomst te mogen ontmoeten!


Doelgroep:

Kinderen en jongeren


Tarieven:

 • Intakegesprek (1u): €60
 • Vervolgsessies (50 min – 1u): €60
 • Psycho-educatie sessie ADHD: €60
 • Talentengesprek: €60


Aanwezigheid:

Woensdag: 9u – 17u

Vrijdag: 09u – 17u (vanaf 1/2/24 enkel 9u – 13u)


Contact:

U kan mij bereiken via jenthe.vlaeminck@groepspraktijkanemoon.be

Laat in uw mail uw  telefoonnummer achter indien gewenst en ik contacteer u zo spoedig mogelijk