Dr.SemaKocErdon


Dr.Sema Koc Erdon

Kinder- en jeugdpsychiater,

EMDR Practitioner Europe, psychotherapeut, hypnosetherapeut,

neurofeedback-trainer, cogmed coach
U kan een afspraak plannen via mij online agenda:Achtergrond:

 • Geneeskunde en specialisatie kinder- en jeugdpsychiatrie, Universiteit Antwerpen en Universitaire Kinder- en jeugdpsychiatrie Antwerpen (UKJA)
 • Niet geconventioneerde arts, kinder- en jeugdpsychiater 

                                                                       Bijkomende opleidingen:

 • Experiëntiële psychotherapie en cognitieve gedragstherapie voor kinderen en jongeren, 4 jarige postgraduaat opleiding, Universiteit Antwerpen
 • Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) Practitioner Europa. Opleiding zowel voor kinder en jongeren als volwassenen gevolgd via Integrativa vormingscentrum
 • Postgraduaat opleiding neurofeedback bij ADHD, Dr.Van den Bergh Werner
 • Neuroptimal trainer, Neurofeedback training, Kathleen Vantygem, Zangar Inst.inc., Canada 
 • Biofeedback opleiding, Nicole Vandeweghe 
 • Hypnose opleidingen: Hypnostische communicatie in medische setting en schakelmodule en vervolg opleidingen, Vlaamse wetenschappelijke hypnose vereniging (VHYP),...
 • Silva mind control opleiding, silva methode, Doc.Hans Geervliet
 • Hartcoherentie opleiding, Dr.David O’Hare, Integrativa vormingscentrum 
 • Triple P (Positive Parenting  Program), Universiteit Antwerpen
 • ADOS-2 Karakter, Nijmegen/Nederland
 • Cogmed coach (voor werkgeheugen training) - Pearson NL
 • MFT Anorexia nervosa (UKJA)
 • Act en voedingspsychologie (Act academie)
 • Autisme centraal methodiek (Autisme centraal)
 • ....Achtergrond als arts / kinder- en jeugdpsychiater:

 

Ik studeerde na mijn opleiding tot arts af aan de Universiteit Antwerpen als kinder- en jeugdpsychiater.

Tijdens mijn opleiding als assistent kinder- en jeugdpsychiater, werkte ik in het ZNA Universitaire Kinder- en Jeugdpsychiatrie Antwerpen (UKJA) met kinderen en jongeren en in het ZNA campus Stuivenberg met volwassenen.

 

Na mijn opleiding heb ik vier tal jaren in Centrum voor functionele Revalidatie (Zelzate) en Waas revalidatiecentrum (Lokeren), twee tal jaren in CGG Andante Merksem, een jaar in Het Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen (COS)- Wilrijk gewerkt. 

 

In oktober 2015 heb ik Anemoon groepspraktijk opgericht. Verder ben ik ook werkzaam in mijn privé praktijk (Edegem) en Heilig Hart Ziekenhuis Lier.

 

Gelieve goed te bevragen op welk adres uw afspraak gepland staat.


Belangrijk: Medicatie opstarten en opvolging voor nieuwe patiënten is momenteel niet meer mogelijk door de drukke agenda van onze dokter.

 

    

Achtergrond als therapeut:

 

Hieronder vindt u een overzicht over sommige van mijn bijkomende opleidingen:

 

4 jarige postgraduaat opleiding experiëntiële psychotherapie en cognitieve gedragstherapie, Universiteit Antwerpen:

In deze postgraduaatsopleiding heb ik me kunnen verdiepen in de psychotherapeutische hulp aan kinderen en jongeren via cliëntgericht-experiëntiële therapie en cognitieve gedragstherapie.   

Cognitieve gedragstherapie gaat ervan uit dat de meeste psychologische problemen door de ‘gedachten‘ van de mens veroorzaakt worden. Wat mensen denken zal hun gedragingen en hun gevoelens in grote mate beïnvloeden. Het voordeel van deze benadering, is dat gedachten gemakkelijker te beïnvloeden zijn dan gedragingen of gevoelens. 

Clëntgericht-experiëntiële psychotherapie wordt gekenmerkt door drie P's (Persoonsgericht, Procesgericht en Pragmatisch). Een clëntgericht-experiëntiële psychotherapeut(e) draagt geen oplossingen aan, maar helpt iemand zijn eigen oplossingen te zoeken.

 

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) opleiding, Integrativa vormingscentrum:

EMDR is in 1987 door Francine Shapiro ontwikkeld om traumatische gebeurtenissen te verwerken. Inmiddels is er steeds meer wetenschappelijke onderzoeken dat EMDR ook goed ingezet kan worden bij andere problemen en klachten, zoals angststoornissen, chronische pijn, negatief zelfbeeld,...

 

Hypnose opleiding:

Hypnose is een kunstmatig opgewekte trance, waarin sprake is van verhoogde vatbaarheid voor suggesties die door uw hypnotherapeut worden gegeven. Tijdens de sessie blijven uw hersenen actief werkzaam en uw onderbewustzijn neemt de suggesties op.   

Hypnose is een zeer krachtige manier om af te slanken (met of zonder virtuele maagband), slechte gewoonten af te leren, (examen)stress, slapeloosheid,  depressie, burn-out, angsten, fobieën en trauma te behandelen en pijnen te verminderen.   


Neurofeedback opleiding:

Neurofeedback wordt ook EEG biofeedback of neurotherapie genoemd. Het is het proces van het trainen van het brein/CZS om de corticale activiteit te leren veranderen en regelen middels auditieve en visuele feedback.

Neurofeedback wordt beschouwt als een zachte, pijnloze en niet-invasieve methode om balans te creëren in het centraal zenuwstelsel.

Neurofeedback wordt gebruikt voor ADHD, autisme/ASS, concentratie- en slaapstoornissen, angsten, depressie, burn-out, PTSS, hoogsensitiviteit, fobieën,....


Opleiding Hartcoherentie (Integrativa vormingscentrum):

De hartcoherentie is vooral bekend als een heel eenvoudige en doeltreffende stressregulerende methodiek.

Het protocol van de hartcoherentie wordt meestal toegepast voor stressbeheersing en kan geïntegreerd worden in de behandeling van verschillende medische, psychiatrische en psychologische pathologieën.


Silva mind control (Silva methode):

Via silva methode leer je meer over de krachtige werking van onze hersenen, het samenspel van bewuste en onderbewuste en hoe jouw intuïtie zich verder kan ontwikkelen.

 

Triple P trainingen (zowel Niveau 4 Standaard (0-12 jaar) en Niveau 4 Standaard-tieners), Universiteit Antwerpen:

Triple P staat voor 'Positive Parenting Program' en is een methode voor opvoedingsondersteuning aan alle ouders. Het programma werd ontwikkeld door Prof. Matt Sanders (University of Queensland, Australië) en is gericht op het versterken van positieve opvoedingsvaardigheden van ouders om zo gedrags- en emotionele problemen bij kinderen en jongeren te verminderen.


Cogmed werkgeheugen training (Pearson NL): 

Cogmed Werkgeheugen Training is een wetenschappelijk bewezen methode die door het trainen van het werkgeheugen het concentratievermogen kan verbeteren. De training kan onder begeleiding van een coach toegepast worden bij kinderen/jongeren en volwassenen met concentratieproblemen, ADD, ADHD, burn-out en niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Na behandeling is er een verbetering rond 23% van het werkgeheugen. Dit is wetenschappelijk aangetoond door onafhankelijke onderzoeken naar blijvend resultaat van de methode.


  

Doelgroep:

Kinderen en jongeren en hun ouders.

 

Aanbod:  

 • Kinderpsychiatrische diagnostiek en behandeling:

Waaronder

- Neurobiologische ontwikkelingsstoornis: Autisme/ Autismespectrumstoornis (ASS), ADHD, Ticstoornissen, verstandelijke beperkingen, communicatiestoornissen, specifieke leerstoornissen, motorische stoornissen,

- Posttraumatische stressstoornis (PTSS),

- Depressieve- of Bipolaire stemmingsstoornissen,

- Angststoornissen,

- Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen,

- Psychotische stoornissen,

- Gedragsstoornis,

- Voeding- en eetstoornissen,…

 • Overleg met school of andere hulpverlening
 • Psychotherapie (experiëntiële en cognitieve gedragstherapie)
 • EMDR therapie
 • Hypnosetherapie
 • Hartcoherentie
 • Ouderbegeleiding  enTriple P training voor ouders
 • Agressieregulatietraingin (ART) voor kinderen en jongeren
 • Autisme diagnostisch observatie schema-2 (ADOS-2) onderzoek


Belangrijk: Medicatie opstarten en opvolging voor nieuwe patiënten is momenteel niet meer mogelijk door de drukke agenda van onze dokter.