Coachen,counselor

Wat is een coach en counselor en wat doet hij/zij?

Een coach is iemand die in de vorm van begeleiding erop gericht is om mensen in positieve zin te veranderen. 

Coaches zijn opgeleid om goed te luisteren, te observeren en hun plan van aanpak af te stemmen op de individuele wensen van de mensen. Ze zorgen ervoor dat de mensen zelf achter de antwoorden komen. Een coach geeft zelf geen oplossingen of antwoorden.

Een counselor (soms ook wel coach genoemd) is iemand die andere mensen bijstaat en vooruit helpt bij psychosociale problemen.


In ons centrum hebben we verschillende coachen zoals:

 • Cogmed werkgeheugen coach: Cogmed werkgeheugentraining is een wetenschappelijk bewezen methode die door het trainen van het werkgeheugen* het concentratievermogen kan verbeteren. De training kan onder begeleiding van een cogmedcoach toegepast worden bij kinderen (vanaf 4 jaar) en volwassenen met concentratieproblemen, AD(H)D, burn-out en niet aangeboren hersenletsel (NAH). 


 • Studiebegeleiding-coach: Loopt het huiswerk van uw kind wel eens vast? Wordt er niet aan begonnen of is er te veel afleiding? Misschien is er wel een diagnose van ASS of ADHD - wat leren en studeren er niet altijd gemakkelijker op maakt. Sommige kinderen zijn in hun schoolloopbaan wel eens langere tijd ziek en hebben bijles nodig. Vaak is dat al genoeg om opnieuw door de bomen het bos te zien. Dat kan door leerstof te structureren en het 'verhaal' achter de vakinhoud te verduidelijken. Jongeren stellen schoolwerk soms uit omdat ze bepaalde vaardigheden, zoals schematiseren en samenvatten, niet spontaan in de vingers krijgen. Voor al deze uitdagingen kan studiebegeleiding bij Anemoon helpen. School maakt deel uit van het jonge leven, maar moet voldoende ontspannen kunnen gebeuren. Een steuntje in de rug doet soms wonderen!
 • Auti-coach: Een Auti-coach begeleidt en ondersteunt kinderen, jongeren of volwassenen met autisme in hun dagelijks leven


 • Kinder- en jongerencoach: Een kind/jongerencoach helpt het kind en de jongere eigen kwaliteiten te ontdekken en die in te zetten in het dagelijks leven zodat er een positieve verandering plaatsvindt.


 • Stress- en burn- out coach: Stress en Burn-out Coach leert je omgaan met stress. Je spanningssignalen tijdig te herkennen en erop te anticiperen. Ook reikt een stresscoach je diverse tools en technieken aan om die spanning te bestrijden. Onder andere via ademhalings- en ontspanningsoefeningen, door meer te bewegen dan wel te sporten en niet te vergeten: leuke dingen te doen in je vrije tijd. De coach kan ook je zelfvertrouwen vergroten en communicatieve vaardigeheden verbeteren. Kortom, wat een stresscoach doet is je leren een gezonde privé- en werkbalans te realiseren zodat je controle houdt over je leven. Lichamelijk en geestelijk volop energie hebt, je vitaal voelt plus rust en ruimte ervaart.


 • Personal coach= Personal Coaching of 1-on-1-training is een vorm van individuele begeleiding. Bij personal coaching krijg je de nodige begeleiding en mentale ondersteuning om jouw werkpunten aan te pakken en jezelf verder te ontwikkelen. Personal coaching is voor iedereen die zich op een bepaald vlak wil ontwikkelen. Of je nu op zoek bent naar een sportievere en fittere levensstijl, gezonder wil eten, gewicht wil verliezen of werkgerichte goals hebt… Een personal coach begeleidt je in het behalen van je doelen. Samen krijg je meer grip op je leven.


 • Loopbaancoach: Een coach die helpt om je ambities in je loopbaan te realiseren. En ambitie, dat heeft een positieve insteek: je wil jezelf verbeteren, want je wil een volgende stap maken in je loopbaan.


 •  Verlies- en/of rouwcounselor: De counselors helpen kinderen, jongeren en volwassenen omgaan met vormen van (vaak geblokkeerd) verlies, een rouwsituatie, een trauma, emotionele pijn. 


 • life en mental coach: Het is niet altijd onoverkomelijk dat je vastloopt in bepaalde situaties in je leven. Er zijn bv.moeilijke situaties op het werk, u zou graag assertiever in het leven staan, hoe krijg ik meer balans tussen werk en privé?, wat zijn mijn talenten?,…
  Je bent algemeen gezien wel tevreden, toch zijn er enkele zaken die je verbeterd wilt zien.
  Aan de hand van gesprekken en oefeningen werken we samen een je persoonlijke ontwikkeling en groei.