Kinesist en osteopaat

Wat is een kinesist, osteopaat en Ergotherapeut en wat doet hij/zij?

Een kinesist werkt vooral rond de pijnregio van de patiënt. Door verschillende technieken als massage, warmtetherapie en oefentherapie worden je plaatselijke klachten behandeld. Kinesitherapie is daarom heel geschikt bij revalidatie en lokale pijnklachten.


Een osteopaat focust zich op het lichaam als één geheel en behandelt zowel de spieren, gewrichten, pezen, organen, omliggende weefsels als de schedel. Hij/zij maakt hiervoor enkel gebruik van de handen.


Een ergotherapeut helpt kinderen en volwassenen die moeilijkheden ondervinden bij het uitvoeren van dagdagelijkse activiteiten. Zij/hij gebruikt verschillende methodieken om iedere cliënt op zowel op psychisch, fysiek en socio-emotioneel functioneren zo goed mogelijk te ondersteunen. Dit kan gaan van schrijfmotoriek stimuleren tot fysieke en cognitieve revalidatie bij volwassenen na een ongeval of ziekte.

Om nog extra psychomotorische begeleiding te kunnen geven volgde onze ergotherapeut een opleiding tot docente Wobbelturnen zowel voor kinderen als volwassenen.


Hieronder vindt u onze kinesisten, ergotherapeut osteopaat:


Dieter Pluym

Kinesitherapeut & osteopaat