Erkend Bemiddelaar

Wat is een erkend bemiddelaar en wat doet hij/zij?


Waarom een beroep doen op een bemiddelaar?

Ruzie maken en conflicten horen bij het leven. Als mensen zijn we allemaal uniek en ook verschillend. Deze verschillen kunnen echter leiden tot conflicten die hoog kunnen oplopen. Soms geraken jullie er zelf niet meer uit en lukt normaal met elkaar praten niet meer en kan een bemiddelend gesprek onder professionele begeleiding van een neutrale en onpartijdige bemiddelaar jullie helpen om tot oplossingen te komen. De bemiddelaar helpt jullie om het conflict hanteerbaar te maken en om inzicht te krijgen in wat er juist bij elk van jullie speelt. De bemiddelaar ondersteunt jullie om ieders belangen, noden, zorgen en behoeften helder te krijgen en te helpen begrijpen. Van daaruit begeleidt en stimuleert de bemiddelaar jullie om samen te werken naar een zelf gekozen oplossing waar jullie beiden achter staan.


Wat zijn de voordelen van bemiddeling?

Bemiddeling is sneller, goedkoper en minder belastend dan een gerechtelijke procedure.

Jullie hebben zelf de controle over de gewenste afspraken en oplossingen, terwijl in een gerechtelijke procedure jullie afhankelijk zijn van het oordeel van de rechter wat juridische onzekerheid met zich meebrengt. Bovendien beschikken jullie over een grote vrijheid in het uitwerken van creatieve oplossingen die niet beperkt zijn tot juridische of technische aspecten.

Het samen komen tot een oplossing voor het conflict, bevordert eveneens de instandhouding van de relatie onderling naar de toekomst toe. De dialoog tussen jullie wordt op een constructieve manier hersteld en helpt jullie om conflicten in de toekomst te vermijden.


Wat is nog belangrijk om weten?

Bemiddeling gebeurt steeds op vrijwillige basis. Jullie dienen beiden bereid te zijn om het conflict via bemiddeling te willen oplossen en willen daar ook actief en constructief aan meewerken. Dat wil ook zeggen dat jullie op elk moment kunnen beslissen om een einde te stellen aan de bemiddeling.

De bemiddelaar is neutraal en onpartijdig en heeft geen belang bij de uitkomst van het conflict.

Bemiddeling is strikt vertrouwelijk. Alles wat gezegd en geschreven wordt gedurende de bemiddeling, maar ook alle documenten die door jullie worden overgemaakt, zijn strikt vertrouwelijk en kunnen niet gebruikt worden in een eventuele procedure.


Hieronder vindt u onze erkende bemiddelaar:


Erkend familiaal bemiddelaar en bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken

Vernieuwend Coach

SAM coach - Script-As-Methode

 Werkt in WILRIJK

 werkzaam tot eind juni 2021