LiesbethToorman

Liesbeth Toorman

Autisme coach, bokstherapeute en life coach

werkzaam tot eind juni 2022Achtergrond:


  • Verbindende communicatie 2016 - Cevora

  • Relationele intelligentie 2016 – Cevora

  • Vertrouwenspersoon 2017 – idewe

  • Afgestudeerd postgraduaat autisme 2020 – Karel de Grote hogeschool

  • Afgestudeerd als loopbaan en lifecoach 2018 – Syntra

  • Gecertifieerd coach voor therapeutisch boksen 2018 – Bokscoachen nl.

  • Auteur van het boek ‘Autisme: essentiële inzichten’


Hallo,


Door mijn beide kinderen kan ik vanop de eerste rij meemaken hoe autisme verschilt bij meisjes en jongens en dat autisme echt een groot spectrum is.

Opleidingen, ervaring als coach en praktijk ervaring met autisme helpen me om kinderen, jongeren en volwassenen te begeleiden bij de uitdagingen die autisme hen brengt.

 

Mijn achtergrond als HR manager geeft me veel ervaring in het begeleiden van loopbanen.  Omdat een loopbaan onlosmakelijk deel uitmaakt van iemand zijn leven, zal ik deze twee altijd samen nemen bij het coachen van mensen die meer zingeving zoeken in hun leven.

 

De opleiding bokscoachen volgde ik in Nederland omdat ik geloof dat het voor veel mensen interessant kan zijn om fysieke oefeningen in te zetten bij het coachen.


Auteur ‘Autisme: essentiële inzichten’

“Dit boek neemt je mee in de wereld van het autisme. De kern van autisme is dat het brein van deze mensen fundamenteel anders werkt. Zij zullen reageren op een manier die zij als gepast ervaren volgens de vertaling die hun hersenen maakt. De hersenen creëren een bepaalde beleving waaruit het gedrag voorkomt. In het boek wordt hierop verder ingegaan en daarbij worden zichtbare en onzichtbare oorzaken en gedrag toegelicht. De auteur slaagde erin om alle belangrijke aspecten te beschrijven en toe te lichten met voorbeelden, anekdotes en getuigenissen. ‘Autisme: essentiële inzichten’ onderscheid zich van vele andere boeken doordat autisme beschreven wordt als conditie ipv als stoornis.  Deze belangrijke verandering van toon zorgt voor en hele andere benadering.  De auteur heeft als filosofie ‘wat je water geeft groei’ wat zoveel betekent als dat je ontwikkelt waar je je aandacht op richt.   Autisme brengt inderdaad uitdagingen of zelfs moeilijkheden met zich mee, maar als deze benaderd worden met een positieve blik dan zal het veel makkelijker zijn om mogelijkheden en potentieel te zien en te ontwikkelen.  Deze filosofie vertaalt zich ook duidelijk in het boek.”
Annemie Aerts, experte in autisme en geassosiceerd met verschillende hogescholen.

 

Doelgroep:

Kinderen van 7 jaar, tieners en volwassenen met autisme.

(Jong) volwassenen die hun leven of loopbaan meer richting willen geven.

(Jong) volwassenen die het belangrijk vinden om het beste van zichzelf naar boven te halen en die door persoonlijke ontwikkeling hun doelen willen bereiken.


Tarieven:

Intake gesprek: 50 euro per uur

Consultatie: 65 euro per uur

 

Aanwezigheid

Woensdag: 17u – 21u

Zaterdag: 9u – 13u

 

Te bereiken op

liesbeth.toorman@groepspraktijkanemoon.be

0472/83.94.31